Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Vettel postao dioničar Aston Martina

Pročitajte i ovo

Sebastian Vettel postao je dioničar Aston Martina uoči svog prelaska u F1 momčad tog proizvođača automobila iduće sezone. Nijemac će se pridružiti sadašnjem Racing Pointu nakon što su u Ferrariju odlučili da ga neće zadržati u svojoj momčadi.

Nakon nekoliko tjedana pregovora s vlasnikom Aston Martina Lawrenceom Strollom, Vettel je odlučio nastaviti svoju karijeru u momčadi sa sjedištem u Silverstoneu. Svoj udio u tvrtki koja trguje na londonskoj burzi nije htio komentirati. Sve je očito povezano s njegovim prelaskom u momčad, no nije jasno jesu li stečene dionice dio njegove plaće ili ih je kupio na otvorenom tržištu te time pokazao svoju vjeru u brand.

Stroll je Vettela označio ključnim elementom novog uspona Aston Martina, čija se vrijednost dionica ove godine značajno spustila, no u posljednjim se tjednima stabilizirala. Udio od 5 % dionica u vlasništvu Aston Martina ima i Mercedes, a šef njihove F1 momčadi i bliski Strollov prijatelj Toto Wolff također je dioničar. Sebastian Vettel dao je izjavu za portal Motorsport.com o svom udjelu u tvrtki:

“Mislim da svatko može sa svojim novcem raditi što hoće. Koliko znam, Aston Martin je javna tvrtka i svatko je slobodan uložiti u nju. Ako me pitate imam li dionice u tvrtki, odgovor je potvrdan, no koliko ih imam sporedna je stvar i o tome ne želim govoriti. Vjerujem u projekt, odlučio sam mu se pridružiti i uzbuđen sam vidjeti što me očekuje u novoj momčadi iduće godine.”

Vettela su također pitali što misli o tome da bi aktualni vozač Racing Pointa Sergio Perez iduće sezone mogao ostati bez mjesta u Formuli 1.

“Očito nema mnogo slobodnih mjesta i ne znam razgovara li Checo s kime. Vi ste novinari, tako da mislim da ipak znate više od mene ili barem saznate ranije. Mislim da bi to bila šteta. On je vozač koji zaslužuje biti u Formuli 1. Osobno ne znam koje su njegove mogućnosti i što želi učiniti,” zaključio je Vettel.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti