Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Vlhova do pete uzastopne pobjede

Pročitajte i ovo

Slovakinja Petra Vlhova odnijela je još jednu pobjedu u Leviju i ukupno petu uzastopnu u slalomu. Vlhova je ovaj put slavila ispred Michelle Gisin.

I drugog dana natjecanja u Leviju Petra Vlhova odnijela je pobjedu. Slovakinja se potvrđuje najboljom slalomašicom svijeta, a ovo joj je 16. pobjeda u karijeri te je slavila u svih zadnjih pet slaloma.

Ovdje je Vlhova nakon prve vožnje imala identično vrijeme kao i Michelle Gisin, ali je odvezla bolju drugu vožnju te zasluženo slavila.

Uz Vlhovu i Gisin ponovno je mjesto na podiju pronašla i Austrijanka Katharina Liensberger koja je kao i dan ranije utrku završila na trećem mjestu.

Mikaela Shiffrin završila je utrku na petom mjestu, još uvijek nije u svojoj najboljoj formi, ali i takva skuplja bodove.

Vrlo zadovoljna može biti Leona Popović koja je završila utrku na 18. mjestu s 2.51 sekundom zaostatka za pobjednicom. Popović je ujedno ostvarila svoj najbolji plasman u karijeri u slalomu u Svjetskom kupu. Dosad joj je najbolji rezultat u slalomu bilo 26. mjesto u Lienzu.

Slalom Levi:
1. Petra Vlhova (Slovačka) 1:49.05
2. Michelle Gisin (Švicarska) +0.31
3. Katharina Liensberger (Austrija) +0.50
4. Wendy Holdener (Švicarska) +0.79
5. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.93
6. Franziska Gritsch (Austrija) +0.94
7. Katharina Truppe (Austrija) +1.00
8. Laurenve St-Germain (Kanada) +1.22
8. Irene Curtoni (Italija) +1.22
10. Martina Dubovska (Češka) +1.23

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti