Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Wolff o novom Hamiltonovom ugovoru: Koristimo veće razmake između utrka za razgovore

Pročitajte i ovo

Formalno, Mercedes još uvijek ima otvoreno pitanje jednog vozačkog mjesta za sljedeću sezonu. Naime, potvrđen je novi ugovor za Valtterija Bottasa, no Lewis Hamilton još uvijek nije stavio potpis na svoj novi ugovor s ekipom uz koju je osvojio pet od svojih šest naslova prvaka svijeta.

Generalno se smatra da je dogovor oko nastavka suradnje samo pitanje vremena, a Toto Wolff objasnit će da je veliki broj utrka u kratkom vremenskom periodu jednostavno onemogućio razgovore o novom ugovoru.

Momčadi Formule 1 odradile su do sada devet utrka u razmaku od 11 vikenda, no drugi dio sezone trebao bi dati svima nešto više slobodnog vremena jer su razmaci između utrka ipak nešto veći.

Po pitanju pregovora oko Hamiltonovog novog ugovora, Wolff kaže: “To je proces koji traje i ne bih se želio obvezati da će dogovor biti postignut do nekog određenog datuma. Mi se vrlo dobro slažemo, ali kad su u pitanju detalji, jednostavno treba vremena.”

“Utrke su išle jedna za drugom i nismo željeli da nas razgovori o ugovoru ometaju. Kad imamo veće razmake između utrka, kao u ovim tjednima, idemo prema zadovoljavajućem ishodu, ali ne znam kad ćemo moći objaviti vijest.”

Ipak, Wolff je jasno dao do znanja da Mercedes to pitanje želi riješiti tijekom ove sezone ili barem prije kraja godine. Na pitanje je li novi ugovor samo formalnost, rekao je:

“Nismo niti pogledali ugovor tijekom prošle tri godine, nismo ga vadili iz ladice. Ponekad se situacija mijenja i okruženje se mijenja, tako je sada vrijeme za novi stint, za novi dio putovanja na koje želimo krenuti zajedno. Samo još razgovaramo.”

Hamilton je postao član Mercedesa 2013. godine i od tada porušio mnoge rekorde u Formuli 1. U narednim bi tjednima trebao postati vozač s najviše pobjeda u povijesti ovog sporta, a na dobrom je putu i prema sedmoj tituli prvaka, čime bi se izjednačio s Michaelom Schumacherom.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti