Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Završen 17.malonogometni Božićni turnir u Fojnici

Pročitajte i ovo

Završen je 17. Tradicionalni malonogometni Božićni turnir – Futsal Cup Fojnica 2020.
“NK Kralupi osvojli prestižni turnir”

U organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju “Katarina Fojnica” protekla dva vikenda održana je tradicinalna sportska manifestacija u vrijeme Božićno-novogodišnjih blagdana, koja se svake godine željno iščekuje među zaljubljenicima sporta u Središnjoj Bosni. Ove sedamnaeste godine po redu, u (ne)vremenu kada se rijetko tko odluči na organizaciju bilo kakve društvene djelatnosti, a kamoli futsal turnira, ipak je sport pobijedio sve nedaće i članovi Katarine su uspjeli u skoro nemogućim uvjetima napraviti izuzetno kvalitetan Božićni turnir.
Učešće je uzelo deset vrhunskih momčadi, uz napomenu da su sve momčadi bez izuzetka prihvatile poslane pozivnice, čime je još jednom iskazana velika čast organizatoru.
Turnir se igrao pred praznim tribinama zbog pandemije Covida, nadamo se prvi i posljednji put.
U četvrtini finala rezultati su bili sljedeći:

E-sport Istočno Sarajevo- MNK Putnikovići Bojometal 7:4
Neimari Zenica-Veterinarska stanica Fojnica 4:2
Pizzeria Romantic – Rent A Quad Dibe (3:5) 3:3
NK Kralupi – AMB Stockholm ŽAD RMM Paja Taxi 3:0

Polufinalne utakmice su donijele sljedeće rezultate:
E sport Istočno Sarajevo – Neimari Zenica 6:1
Rent A Quad Dibe – NK Kralupi 1:4

Finalna utakmica E-sport Istočno Sarajevo – NK Kralupi počela je minutom šutnje zbog osam tragično izgubljenih mladih života u Posušju. Nakon što je lopta krenula s centra, sve je prštalo od dobrih poteza vrhunskih igrača i vratara na obje strane. Nakon vodstva Kralupa 1:3, E-sport podiže u brzinu više i preokreće na 5:3 i kad se očekivala njihova sigurna pobjeda, NK Kralupi se dižu još jednom i u samoj završnici zabijaju tri gola i slave rezultatom 5:6. Zasigurno jedna od najljepših i najatraktivnijih utakmica u povijesti Božićnog turnira.

Zahvalnice za dobro suđenje na turniru primili su Mirza Zubić i Darko Zelenika.
Za najdarovitijeg mladog nogometaša proglašen je Manuel Šimić iz momčadi MNK Putnikovići Bojometal.
Najbolji vratar je Haris Čakić iz pobjedničke momčadi, a MVP najbolji igrač turnira je Anel Radmilović iz drugoplasirane ekipe.
Najboljim pojedincima pripale su plakate, pehari i novčane nagrade.
Peharima i plakatama nagrađeni su polufinalisti, a zatim je nagrađena drugoplasirana momčad E-sport Istočno Sarajevo sa peharom, plakatom i nagradom od 717 KM.
Na kraju proglašenja pobjednika, pehar osvajača turnira visoko je podignuo predstavnik momčadi NK Kralupi uz osvajanje plakate i novčane nagrade od 2017 KM.
Sve nagrade podijelio je izaslanik Ministartstva civilnih poslova gospodin Suvad Džafić, pomoćnik ministrice gospođe Ankice Gudeljević.
Turnir je svečano zatvorio predsjednik Katarine Fojnica Josip Puljić zahvalivši se svim učesnicima, čestitavši protekle katoličke Božićne i Novogodišnje, te nadolazeće pravoslavne blagdane uz želju da se iduće godine svi ponovo vidimo, ali pred punim tribinama dvorane u Fojnici.

Najnovije vijesti

Barcelona nadigrala Napoli i prošla u četvrtfinale

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija....

Povezane vijesti