Srijeda, 19 siječnja, 2022

Zbog Praljka delegati mečeva u Mostaru i Širokom suspendovani po osam utakmica

Pročitajte i ovo

Fudbalski klubovi Široki Brijeg i Zrinjski kažnjeni su sa po 3.000 KM i jednom utakmicom bez prisustva publike zbog toga što su njihovi navijači na mečevima 18. kola PLBiH veličali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Ovu odluku danas je donijela Disciplinska komisija FSBiH, koja je novčano, sa po 500 KM, kaznila i glavne sudije Dragana Petrovića (Banja Luka) i Admir Musić (Sarajevo), te delegate utakmica Milana Jankovića (Trebinje) i Safeta Radmilovića (Goražde).

A osim novčane kazne delegati Janković i Radmilović dodatno su sankcionisani od Komiteta za takmičenje FSBiH. Faktor.ba piše da su njih dvojica su suspendovani i neće biti delegirani naredna dva ciklusa. To znači da će pauzirati po osam utakmica!

Jankoviću i Radmiloviću zamjera se što nisu ispoštovali procedure vezane za slučajeve kada se na utakmicama veličaju ratni zločinci (predviđena tri koraka u kojima će se pokušati urazumiti navijači ili će utakmica biti trajno prekinuta). Zbog toga su dobili “jedinice”, te će morati na “hlađenje”.

Zrinjski je u meču 18. kola savladao Posušje sa 3:1, dok je Široki Brijeg nakon preokreta bio bolji od Sarajeva sa 2:1.

Najnovije vijesti

Poznata cijena ulaznica za utakmicu Hajduk-Velež

Započela je prodaja ulaznica za pripremne utakmice Hajduk – Velež i Hajduk – Varaždin koje se igraju u subotu...

Povezane vijesti