Subota, 2 prosinca, 2023

Znate li šta je Diego Maradona uradio kada je River Plate ispao u niži rang?

Pročitajte i ovo

Nogomtaš koji je River Plate poslao u niži rang otkrio šta mu je Maradona rekao

Navijačima se pojedini datumi zauvijek urežu u sjećanje, a jedan od datuma koji navijači River Platea nikada neće zaboraviti svakako je 26. juni 2011. godine.

Bila je to noć u kojoj je slavni argentinski klub ispao u niži rang takmičenja porazom od Belgrana i to zahvaljujući pogotkom Guillerma Farrea.

Upravo je Farre u intervjuu za Infobae otkrio da ga je nakon te utakmice nazvao Diego Maradona, legenda svjetskog fudbala, ali i bivši igrač i veliki navijač najljućeg Riverovog rivala, Boca Juniorsa.

Razlog poziva je bio jasan jer je Maradona slavio ispadanje Rivier Platea, a na tome je čestitao Farreu jer je bio najzaslužniji za to.

“Čuo sam Maradonin glas i nisam mogao vjerovati. Čestitao mi je na Diegov način. Rekao mi je da je odosjeo sam u hotelu i da je počeo skakati na krevetu. Nemoguće je to zaboraviti i sjećat ću se toga do kraja života”, rekao je Farre i dodao:

“To što mi je čestitao i sama spoznaja da sam ga na neki način učinio sretnim. Nevjerovatno je da mi je bio zahvalan nakon svega što je on uradio da bi nas učinio sretnim”, istakao je Farre.

Najnovije vijesti

Pobjeda Maccabi Tel Aviva u Bačkoj Topoli

Nogometaši Maccabi Tel Aviva pobijedili su ukrajinsku Zorju 3-2 u zaostalom ogledu trećeg kola skupine B Konferencijske lige. Zbog ratnog...

Povezane vijesti