Nedjelja, 24 listopada, 2021

Zvijezda Bayerna mora na služenje zatvorske kazne

Pročitajte i ovo

Zvijezda minhenskog Bayerna i reprezentativac Francuske, Lucas Hernandez (25), morat će se pojaviti 19. oktobra na sudu u Madridu kako bi odabrao zatvor u kojem će služiti jednogodišnju kaznu na koju je osuđen.

Lucas i njegova supruga Amelia imali su žestoku raspravu na ulici u februaru 2017. godine, a sud je zbog toga oboje osudio na 31 dan društveno korisnog rada, te ih je kaznio zabranom prilaska na šest mjeseci.

Međutim, ovaj par nije ni pomišljao da bude razdvojen. Tek su se vjenčali i otišli su na medeni mjesec u Miami.

Na povratku sa medenog mjeseca Lucas je priveden na aerodromu u Madridu i završio kratko iza rešetaka, dok Amelia nije uhapšena.

Tužioci su potom tražili jednogodišnju zatvorsku kaznu za francuskog fudbalera. Sud je to prihvatio i sjajni fudbaler je osuđen.

Advokati su pokušali kaznu pretvoriti u društveno korisni rad. Njihova žalba nije usvojena i kazna je ostala na snazi.

Francuski fudbaler tako će morati da se pojavi 19. oktobra pred sudom u Madridu i da odabere zatvor u kojem će služiti kaznu.

Nikakva odgoda više nije moguća, ali je moguće da će Sud razmotriti zahtjev nakon što se Lucas pojavi na služenju kazne i da nakon nekoliko dana bude slobodan.

Lucas Hernandez je prije dolaska u Bayern kompletnu karijeru proveo u madridskom Atleticu i jedan je od najboljih defanzivaca svijeta u ovom trenutku.

Najnovije vijesti

Mirsad Šiljak imenovan je za novog šefa stručnog štaba NK Travnik

Poštovani navijači, simpatizeri, novinari i svi Vi koji NK Travnik nosite u srcima, obavještavamo Vas da je uprava NK...

Povezane vijesti